Forespørsel

Adresse Les mer

Ved mottak av den totale leien vil kunden få tilsendt en voucher (utleiesertifikat) – ca. 4 uker før leieperioden starter. Voucheren vil inneholde informasjon om hvordan nøkkelforvalteren kontaktes, adressen til ferieboligen og kjørerute til nøkkelforvalteren.

Ankomst Les mer

Dere må forlate feriehuset senest kl. 10.00 og avlevere/anbringe nøkkelen samme sted som den befant seg ved ankomsten. Ved avreise skal dere etterlate feriehuset i ryddig og rengjort stand, dersom ikke sluttrengjøring er bestilt. OBS! Dersom huset ikke er skikkelig rengjort før avreise, blir du belastet for en ekstra rengjøring etter oppholdet.
Les av strøm- og telefonteller, olje- og vannmåler samt eventuelt øvrige målere, og noter tellertallene på forbruksavregningsblanketten.
Dersom dere ønsker å forlate feriehuset før det avtalte avreisetidspunkt, er dere av forsikringsmessige årsaker forpliktet til å meddele dette til utleier som står på voucher eller kvitteringen du fikk ved bestillingen.

Avreise Les mer

Dere skal forlate feriehuset senest kl. 10.00 og avlevere/anbringe nøkkelen samme sted som den befant seg ved ankomsten. Ved avreise skal dere etterlate feriehuset i ryddig og rengjort stand, , dersom ikke sluttrengjøring er bestilt. OBS! Dersom huset ikke er skikkelig rengjort før avreise, blir du belastet for en ekstra rengjøring etter oppholdet.

Avles strøm- og telefonteller, olje- og vannmåler samt eventuelt øvrige målere, og noter tellertallene på forbruksavregningsblanketten.

Dersom dere ønsker å forlate feriehuset før det avtalte avreisetidspunkt, er dere av forsikringsmessige årsaker forpliktet til å meddele dette til utleier som står på voucher eller kvitteringen du fikk ved bestillingen.

Betalingsvilkår Les mer

Når du betaler online hos oss, er du i trygge hender. Vi har innrettet oss under de høyeste sikkerhetsforanstaltninger slik at dine opplysninger skal være beskyttet. Alle opplysninger sendes i kryptert form under et SSL-sertifikat. Vi lagrer ikke dine kortopplysninger på noe tidspunkt. Vi kontrollerer at det har blitt gitt korrekte opplysninger, før vi belaster leiebeløpet.

Din bestilling skal betales i to rater. 1. rate skal betales 7-10 dager etter at bestillingen er gjennomført, da det er litt forskjell fra utleier til utleier. 2. rate betales ca. 28 dager innen ankomst til ferieboligen.

Ved bestilling av feriehus senere enn 8 uker, men tidligere enn 6 uker før leieperiodens start, skal hele leiebeløpet være utleier i hende senest 7 dager etter at bestillingen er foretatt. Ved bestilling av feriehus mindre enn 6 uker før leieperiodens start, skal hele leiebeløpet være i utleier sine hender senest 3 dager etter at bestillingen er foretatt.

Depositum Les mer

Ved ankomst til ferieboligens nøkkelutleveringsadresser, betaler leietaker et depositum. Beløpet kan variere, bl.a. av avhengig av feriehusets verdi. Ved noen tilfeller så betaler man depositum før ankomst. Når du har klikket deg inn på "bestill" av ferieboligen du ønsker, vil dette stå opplyst. Det innbetalte beløpet tilbakebetales ved avreisen, eller sendes til leietaker ca. 4 uker etter avreise. Betingelsen er at ferieboligen avleveres i rengjort og skadefri stand, og at leietaker ikke skylder utleieren eller formidleren ytterligere beløp. Beløpet er evt. fratrukket avtalte omkostninger for strøm, gass, vann, varme, telefon, rengjøring m.m. Selv om strøm er inkludert, kan sentralvarme komme som en tilleggskostnad.

Dyner og puter Les mer

Ja, dyner og puter finnes i ferieboligen. Laken, dynetrekk og putetrekk må tas med, eller bestilles på forhånd dersom dette ikke tilbys i ferieboligen.

Husdyr Les mer

Vi har mange hus hvor det er tillatt å ta med husdyr. Du kan krysse av på Husdyr når du søker på våre ferieboliger. Du ser også at husdyr er tillatt når du ser på det symbolet med hvit hund i hus beskrivelsen.

Hvis det er tillatt å ta med husdyr er det maks 2 man får ta med. Det forekommer ingen ekstra kostnader for de 2 husdyrene.

I Sør-Europa (Frankrike, Spania, Italia, Hellas og Kroatia) får man bare ta med 1 husdyr kostnadsfritt. Om du vil ta med flere, kan vi spørre huseier om det.

Nøkkel Les mer

Nøkkelen hentes enten ved boligen eller på det lokale kontoret. I visse tilfeller hentes nøkkelen annet sted. Nøkkelen kan tidligst hentes fra klokken 15.00 og frem til klokken 19.00. Det kan variere fra utleier og utleier så sjekk kvitteringen. Det er vanligvis mulig å avtale overlevering av nøkkelen utenfor tidsrommet som er oppgitt ovenfor, men det kan ikke garanteres.

Prisgaranti Les mer

Når du har bestemt deg for å bestille et feriehus eller opphold garanterer vi at du får laveste pris hos oss.

Dersom du finner et feriehus eller opphold billigere hos våre konkurrenter betaler vi differansen.

Betingelser for prisgarantien

Du har fått en kvittering på ditt opphold fra Feriehus.no. En lavere pris skal dokumenteres via mail innen 24 timer etter bestillingstidspunktet til Feriehus.no. Det skal være nøyaktig det samme opphold og feriehus når det gjelder varighet, ankomst, avreisedato, antall personer, alder på personene og samme gebyrer som er brukt ved beregningen av prisen.

Det kan ikke være noen forskjell i form av begrenset antall, begrenset bestillingsperiode, begrenset ankomstmuligheter eller øvrige forskjeller, det må være eksakt det samme i begge bestillingene.

Reservere en feriebolig? Les mer

For å reservere enheten i noen dager så kan du legge igjennom en bestilling, men VENT med innbetalingen. Så lenge du IKKE innbetaler noe på bestillingen vil det være gratis å kansellere den. Dette kan vi hjelpe deg med.

MERK: Etter du har innbetalt deler av, eller hele, leiebeløpet vil det være ansvarlig utleiers kanselleringsbetingelser som gjelder. Link til betingelser og vilkår som angår denne boligen finner du nederst på siden.

Sengetøy Les mer

Om det ikke står noen annen info på bookingen, så er ikke sengetøy eller håndklær inkludert i leieprisen. Men sengetøy kan i de fleste tilfeller leies på stedet av eier eller kontaktperson. Informasjon om dette får du ved å klikke på "bestill" etter at du har søkt fram huset og prisen. Pris per sett ligger vanligvis fra kr.90 til kr.130.

Sluttrengjøring Les mer

Dersom sluttrengjøring ikke er inklusiv i leieprisen, så varierer kostnadene fra land til land og fra feriebolig til feriebolig. Når du klikker på BESTILL på den aktuelle ferieboligen ser du hva som er inklusiv og eksklusiv i leieprisene.

Ønsker dere selv å foreta rengjøringen der det er mulig og ikke obligatorisk rengjøring av utleier, så husk, at utleier kontrollerer rengjøringen umiddelbart etter avreisen. Er det mangler, vil utleier ettersende regning for den tiden som eventuelt blir brukt på ekstra rengjøring.

Som feriegjester er dere selv ansvarlige for følgende, som sluttrengjøringen vår ikke omfatter:

  • oppvask
  • generell opprydning inne og ute
  • rengjøring av grill og hagemøbler
  • rengjøring av vedovn
  • fjernelse av hår fra husdyr


Husk derfor å ta med kjøkkenhåndklær, kluter og rengjøringsmidler.


En sluttrengjøring omfatter:

  • vinduspussing
  • gulvvask
  • rengjøring av bord, harde hvitevarer, toaletter og baderom


Feriehus med svømmebasseng og/eller spa krever en omfattende sluttrengjøring, og vi anbefaler derfor feriegjestene våre å overlate sluttrengjøringen av slike feriehus til oss mot betaling. Velger dere å ta sluttrengjøringen selv, skal dere huske å ha med nødvendige rengjøringsmidler.

Rengjøring

Innen ankomst blir feriehuset sjekket av huseieren eller en av våre lokale servicemedarbeidere for å sikre, at det er ordentlig rengjort før oppholdet deres.

Strømforbruk Les mer

Feriehus uten svømmebasseng og spabad
Avhengig av årstiden bruker feriegjestene våre i gjennomsnitt 6,6 kWh pr. døgn pr. person.
I den varmeste sommermåneden er gjennomsnittet 2,5 kWh og i den kaldeste vintermåneden 13 kWh pr. døgn pr. person.

Feriehus med spabad og uten svømmebasseng 
I gjennomsnitt er strømforbruket 8 kWh pr. person pr. døgn, avhengig av årstiden.
I den varmeste sommermåneden er gjennomsnittet 3,5 kWh og i den kaldeste vintermåneden 18 kWh pr. døgn pr. person.

Feriehus med svømmebasseng
Strømforbruket er i gjennomsnitt 16 kWh pr. person pr. døgn, avhengig av årstiden.
I den varmeste sommermåneden er gjennomsnittet 9,5 kWh og i den kaldeste vintermåneden 27 kWh pr. døgn pr. person.

Forbehold
Strømforbruket i et energivennlig feriehus er i gjennomsnitt 15 % lavere.
Strøm til oppvarming av sauna er ikke regnet med i gjennomsnittsforbruket.
Gjennomsnittet er basert på et gjennomsnittlig antall personer pr. m2. Er dere få personer i et stort feriehus, skal dere regne med et større forbruk enn gjennomsnittet.

Danske feriehus er normalt oppvarmet med elektrisitet. Det gjennomsnittlige strømforbruket er basert på feriehus med elektrisitet som primær varmekilde. I feriehus med andre varmekilder, f.eks. oljefyr eller fjernvarme, vil strømforbruket være mindre. Til gjengjeld vil det være utgifter til olje eller fjernvarme. I gjennomsnittsforbruket er det ikke tatt hensyn til bruk av vedovn.

Gjennomsnittsprisene er beregnet fra mai til september for 6 personer:

Feriebolig med boblebad og basseng: ca. NOK 1.700 per uke

Feriebolig uten boblebad og basseng: ca. NOK 400 per uke.

Gjennomsnittsprisene er beregnet fra oktober til april for 6 personer:

Feriebolig med boblebad og basseng: ca. NOK 2.200 per uke

Feriebolig uten boblebad og basseng: ca. NOK 500 per UKE.

Turistskatt Les mer

I visse land finnes det lover som bestemmer at kunder som bor på hotell og i private ferieboliger må betale skatt ved ankomsten. Om dette gjelder for deg så kommer det frem i bestillingsteget.

Ungdomsgrupper Les mer

Er dere alle 15 - 25 år betrakter vi dere som en ungdomsgruppe!

Dere skal være fylt 18 år for å leie et feriehus. I noen tilfelle skal huseieren godkjenne ungdomsgrupper, innen kontrakten er bindende. Det kan i disse tilfellene bli krevd opp et særlig depositum. Den som står på leiekontrakten skal være til stede under leiemålet. I tilfelle av skader eller annet misbruk av feriehuset vil en eventuell regning for utbedring av skadene bli sendt til den personen som står på leiekontrakten. Send gjerne oss en mail først på ferieboligen dere ønsker leie så sjekker vi opp dette for dere.